Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Yurt dışı alışverişlerinde vergiden muafiyet sınırı değişiyor

Yurt dışından alışveriş yapan ve gümrük vergisinden muzdarip olanları ilgilendiren oldukça önemli bir gelişme yaşanıyor.

Yurt dışı alışverişlerinde vergiden muafiyet sınırı değişiyor
29 Kasım 2016 15:25
1.123
A+
A-

Yeni gümrük yasası tasarısında yer alan bir madde, yurt dışından yapılan alış verişlerde vergiden muaf tutulan limiti artırarak yüksek fiyatlı ürünler alma imkanını genişletiliyor.

Mevcut yasada yurt dışında vergiden muaf halde en fazla 75 euro’luk alışveriş yapılıyor ve ayrıca ürün gümrükte takılmıyor.

Söz konusu fiyatın üzerine çıkıldığındaysa vergiye tabi olunuyor. Hazırlanan tasarıda 75 euro olan sınır 150 euro’ya yükseltiliyor.

Tasarı halinde olan maddelerin 9 Aralık tarihine kadar son halini alacağı ve onaylandığı takdirde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Tasarıyı detaylı olarak incelemek buradan göz atabilirsiniz.

internetten alış veriş
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.