Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Facebook ‘Ortam Dinleme’ İddialarına Yanıt Verdi

Teknoloji dünyasındaki ilginç iddialardan biri de sosyal medya ağı Facebook’un akıllı cihazların mikrofonlarının kullanılması suretiyle ortam dinlemesi yaptığı.

Facebook ‘Ortam Dinleme’ İddialarına Yanıt Verdi
8 Haziran 2016 18:03
549
A+
A-

Teknoloji dünyasındaki ilginç iddialardan biri de sosyal medya ağı Facebook’un akıllı cihazların mikrofonlarının kullanılması suretiyle ortam dinlemesi yaptığı.

Bunun kullanıcılara gösterilen reklamların belirlenmesinde kullanıldığı şeklinde genişletilen kapsamıyla son derece fantastik bir senaryo ortaya konuluyor. ‘Tam da deterjanlardan söz ediyordum ki bir baktım Facebook’ta karşıma deterjan reklamları çıkıyor’ türünde sözler de yine iddiaların arka planındaki çeşitli dayanak noktaları.

Öte yandan şimdiye kadar sadece ‘konuşulan’ bu iddia, geçtiğimiz günlerde popüler bir medya organında yer alınca işler değişti.

Peki tüm bunlar gerçek mi, ne kadar tutarlı iddialar? İşte bu sorulara Facebook tarafından resmi ve beklenilen bir şekilde yanıt verildi…

Yapılan açıklamada Haber Kaynağı’ndaki reklamların kullanıcıların profillerine ve ilgi alanlarına göre sunulduğu, mikrofonların reklamlar için hedef kitlenin belirlenmesi için kullanılmadığı belirtildi.

İddiaların basına yansıması The Independent gazetesinde yer alan bir haberde Güney Florida Üniverisitesi profesörü Kelli Burns kaynaklı.

Öğretim görevlisi, Facebook’un ortam dinlemesi yaptığını ifade ederek ses getirmişti. Dayanak noktası olarak konuşmalarının ardından ilgilendiği konuları Facebook reklamlarında görmesini öne süren profesör, sosyal ağdan gelen açıklamalarla yalanlanmış oluyor.

Popüler sosyal medya platformu Facebook, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların ‘izin vermeleri halinde’ uygulama güncellemesi sırasında çalan müzik ve izlenen TV’nin sesinin dinleneceğini duyurmuş, tartışma yaratmıştı.

Facebook videolarına reklam arası
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.