Dolar 32,4919
Euro 34,5772
Altın 2.501,96
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Windows 7’de yönetici olarak Bilgisayar Yönetimi’ni açın

Windows Kısıtlı kullanıcı hesaplarında Bilgisayar yöneticisini yönetici olarak çalıştırabilir ve işlem yapabilirsiniz.

Windows 7’de yönetici olarak Bilgisayar Yönetimi’ni açın
25 Ekim 2017 17:07
1.607
A+
A-

Microsoft Windows 7, 10 standart hesap kullanırken konsol uygulamalarını yönetici olarak çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1. Yöntem

Komut İstemi’ni açın ve şunu girin:
runas / user: etki alanı(domain adı) \ kullanıcı adı “mmc compmgmt.msc”
Not: Bu, bir Microsoft Yönetim Konsolu eklentisi olduğunu runas komutuna bildirmek için mmc’yi eklemelisiniz. (Sıradan bir Win32 uygulaması olmadığını belirtmek)

2. Yöntem

Windows Gezgini’ni açın ve şu adrese gidin:
C: \ Windows \ System32
[Shift] düğmesini basılı tutun ve compmgmt.msc dosyasını sağ tıklayın ve başka bir kullanıcı kullanmak istiyorsanız Yönetici olarak çalıştır veya Başka kullanıcı olarak çalıştır komutuna basın.

Diğer kullanışlı Windows ek bileşenleri bulmak için %Windir%\system32 adresine gidip * .msc dosyalarını arayarak kullanabileceğiniz ek bileşenleri bulun.

compmgmt.msc – Bilgisayar yönetimi
lusrmgr.msc – Yerel kullanıcılar ve gruplar
perfmon.msc – Kaynak monitörü
devmgmt.msc – Cihaz yöneticisi
printmanagement.msc – Baskı yönetimi
taskschd.msc – Görev zamanlayıcı
services.msc – Hizmetler

2010 yılından itibaren global bir şirkette bilgi işlem destek personeli olarak hizmet vermekteyim. Karşılaştığım sorunlar ve kullanmış olduğum araçlar ile ilgili fırsat buldukça içerik hazırlamaya çalışıyorum. Hazırlamış olduğum içeriklerden faydalanabilmeniz dileklerimle iyi çalışmalar dilerim.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.