Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Microsoft Windows 7’de Geçici Profil Nasıl Düzeltilir?

Microsoft Windows 7’de yaşanan geçici profil (Temporary Profile) sorunu nasıl düzeltebilirsiniz

Microsoft Windows 7’de Geçici Profil Nasıl Düzeltilir?
3 Ekim 2017 16:11
2.847
A+
A-

Microsoft Windows 7, kullanıcı profilini doğru okuyamaz, bunun yerine yeni bir kullanıcı profili gibi görünecek geçici profille yüklenir. Windows 7 dizüstü bilgisayarınızda veya masaüstü bilgisayarınızda geçici bir profil olduğunun farkında değilseniz, dosyalarınız, klasörleriniz, program kısayol simgeleriniz ve kişiselleştirilmiş ayarlarınız olmayan yepyeni masaüstünü görmek sizi şaşırtacaktır. Bu adım adım kılavuz, Windows 7‘de geçici profil sorununu nasıl çözeceğiz.

Geçici profil ile oturum açtınız” – Bu, Windows 7’den gelen, bu sorunuz olduğunda gördüğünüz ünlü mesaj. Bu kılavuz, birkaç diğer yöntemle, daha fazla bilgi, girdiler, ilgili bağlantılar ve aynı konuyla ilgili çalışma grubu ortamında güncellendi.

Windows 7 Geçici Profil Neden Yükleniyor?

Açıkçası, profiliniz (C: \ Users \ user_name altında bulunan dosyalar ve klasörler) bozulmuştur. Önyükleme sırasında Antivirus taraması veya başka bir şey nedeniyle profil dosyalarınızı okumanın gecikmesinin başka bir şansı var. Genellikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra Windows, profilinizi okumaya ve yüklemeye çalışır; bozulursa veya okumayı geciktirirse, Windows kullanıcıya geçici erişim vermek için geçici profille yüklenecektir.

Çalışma Grubu ve Etki Alanı Ortamında Windows 7 Temp Sorunu Nasıl Düzeltilir

1) Birşey yapmadan önce, eski doğru profilinize geri dönüp dönmeyeceğini görmek için bilgisayarı 2 veya 3 kez yeniden başlatın. Bu işe yaramazsa bir sonraki adıma geçin (aşağıda ki adımları uygulayabilmeniz için bilgisayarınızda Yönetici yetkisine sahip olmalısınız).

2) Geçici profil kayıt defterini yeniden adlandırın ve doğru profil için eski kayıt defteri ayarlarını geri alın. Bu yöntem, Çalışma Grubu ve etki alanı ortamında benim için çoğu zaman çalışır.

a) Geçici profille giriş yapın.
b) Windows 7‘nin çalıştır kutusuna regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini başlatın.
c) Aşağıdaki konuma gidin.
microsoft windows7 registry
d) Profil listesinde benzer bilgilere sahip profil anahtarları göreceksiniz, fakat biri aşağıda gösterildiği gibi .bak ile bitmektedir.
Windows 7 hatali profil bilgisi *.bak
e) .bak ile biten anahtar eski profil içindir. Şu anda Windows 7 bilgisayarınız aynı isimle yeni (geçici) profil ile oturum açtı. Bu nedenle, yeni anahtarı yeniden adlandırın (****.new) gibi ve .bak uzantısını doğru profil anahtarından kaldırın.
f) Oturumu kapatın ve kullanıcı adınızı ve parolanızı kullanarak oturum açın veya yeniden başlatın. Windows 7’de simgeler ve profil ayarları ile geri almanız gerekir.

2010 yılından itibaren global bir şirkette bilgi işlem destek personeli olarak hizmet vermekteyim. Karşılaştığım sorunlar ve kullanmış olduğum araçlar ile ilgili fırsat buldukça içerik hazırlamaya çalışıyorum. Hazırlamış olduğum içeriklerden faydalanabilmeniz dileklerimle iyi çalışmalar dilerim.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.