Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Macbook Air Şarj Problemi ve Çözüm Önerileri

Macbook Air cihazımın (2012) şarjı %30’dan sonra kısa sürede tükeniyor?

Macbook Air Şarj Problemi ve Çözüm Önerileri
16 Aralık 2015 19:37
1.174
A+
A-

Macbook Air cihazımın (2012) şarjı %30’dan sonra kısa sürede tükeniyor mu? Ne yapmalı?
Öncelikli olarak Mac’inizin Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapmanız Gerekenler yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Eğer bu bahsettiğimiz koşulları sağlamanıza rağmen hala cihazınızda sorun olduğunu ve pilinin hızlı bir şekilde bittiğini düşünüyorsanız; çözüm önerilerimizi deneyebilirsiniz.

Bu tür pil sorunları Yazılım ve Donanım’dan kaynaklı olabilir. Bunu anlamanın bazı yolları vardır. Bunlardan bir tanesi ise pilinizin son durumunu yazılım ile test edebilirsiniz.

Bu aşamada Mac App Store’da yer alan Battery Health download etmenizi ve bilgisayarınıza kurmanızı önerebiliriz. Bu uygulama sayesinde pilinizin son durumu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

App Store üzerinden yükleme yaparken “acaba benim bilgisayarımda bu program sorun yaratır mı?” gibi düşüncelerinizi bir kenara bırakabilirsiniz. Çünkü Apple tarafından hepsi onaylanmış ve sertifikalandırılmış uygulamalardır.

Uygulama verilerine göre; Eğer Pil durumunuz iyi ama performansından memnun değilseniz, Mac’inize aşağıdaki çözüm önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Bilgisayarınıza Parametrik Reset atabilirsiniz. Böylece yakın zamanda oluşmuş Kernel Panic bilgileri resetlenecektir.

Q Klavye Kullananlar için Parametrik Reset; Mac’inizi yeniden başlatın ve CMD Alt P R tuşlarına basılı tutun. 3 kere açılış sesi duyana kadar elinizi klavyeden çekmeyin. Sonrasında bilgisayarınızı kullanmaya başlayın.

F Klavye Kullananlar için Parametrik Reset; Mac’inizi yeniden başlatın ve CMD Alt P I tuşlarına basılı tutun. 3 kere açılış sesi duyana kadar elinizi klavyeden çekmeyin. Sonrasında bilgisayarınızı kullanmaya başlayın.

Power Adaptör Testi: Bu işlem sonrasında mümkünse başka bir power adaptör ile Mac’inizi test edin. %100 şarj yapın. Ve kullanmaya başlayın.

Sonuçların değişip değişmediği bu noktada önemlidir. Aynı cihazı 2 farklı Power Adaptör ile test ederek sorunun Power Adaptörden mi yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını gözlemleyebilirsiniz.

Yazılım Testi: Yukarıdaki menülerde yer alan Apple Logosundan App Store’u seçiniz. Ve Update sekmesine gidiniz. Eğer kullanmış olduğunus sisteme dair güncellemeler varsa, bu güncellemeleri tamamlayınız.

Not: Bu işlemi yaparken bilgisayarınızın prize takılı ve şarj olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz.

Eğer sonuçlarınız kötü çıktıysa; bu pil ömrünüzün yavaş yavaş sonuna geldiğini göstermektedir. Bunun için yapmanız gereken ise Pil Değişikliğidir.

Ya da size en yakın yetkili servise götürüp, detaylı donanım testinden geçirebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.