Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Facebook videolarına reklam arası

Dünyanın bir numaralı sosyal ağı Facebook, artık yayınlanan videolarda canınızı daha çok sıkacak!

Facebook videolarına reklam arası
26 Temmuz 2015 23:16
2.941
A+
A-

Dünyanın bir numaralı sosyal ağı Facebook, artık yayınlanan videolarda canınızı daha çok sıkacak!

Facebook’un popüler paralı televizyon kanalı HBO (Home Box Office) ile işbirliği yaparak özel video fırsatları sunduğu bir süredir manşetlerde yer alıyordu. Şirket şimdi de “reklam” odaklı yeni düşünce yapısıyla video platformunu bir adım daha ileriye taşımak istiyor.

Sosyal medya devi zaten bir süredir “Haber Kaynağı” içersinde reklam görüntülüyordu. Facebook’un yeni planları arasında artık video klipler arasında reklam gösterme fikri de yer alıyor.

Facebook’da bir video izlendikten sonra “Önerilen Videolar” diye yeni bir ekran açılacak ve eğer kullanıcı bu videoları izlemeye devam ederse YouTube sistemine benzer bir şekilde reklamlar görüntülenecek.

Reklam hizmetinde Youtube benzeri bir gelir paylaşımı hedefleniyor. Buna göre video reklamlarından kazanılan gelirlerin yüzde 55’i video sağlayıcısına, geriye kalan yüzde 45’lik pay ise Facebook’a aktarılacak.

Facebook videolarına reklam arası

Sosyal ağ devinin bu hizmeti sunacak olmasındaki tek motivasyonun “para” olmadığı bir gerçek. Facebook için asıl önemli olan online video konusunda dünyanın bir numaralı ismi olan YouTube için gerçek bir rakip oluşturmak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.