Dolar 32,4740
Euro 34,7548
Altın 2.476,37
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Brezilya’da WhatsApp Kullanımına Yasak Geldi!

Sao Paulo’da görev yapan bir yargıç Whatsapp uygulamasını gelecek 48 saat kapatılmasına karar verdi.

Brezilya’da WhatsApp Kullanımına Yasak Geldi!
3 Mart 2016 18:20
1.358
A+
A-

Sao Paulo’da görev yapan bir yargıç Whatsapp’ın gelecek 48 saat kapatılmasına karar verdi.

Sosyal medya kullanımında başta gelen ülkelerden birisi olan Brezilya, eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıya.

Ülkenin internet kullanıcılarının %93‘ünün (yaklaşık 93 milyon kişiye denk geliyor) kullandığı ileti gönderme ve alma platformu olan Whatsapp, Whatsapp’ın varlığından haz etmeyen telekomünikasyon şirketleri tarafından açılan dava ile önümüzdeki 48 saatkapalı kalacak.

Telekomünikasyon şirketlerinin aylardır üzerinde çalışmalar sürdürdüğü bu davayı açmalarının ana sebebi, Whatsapp’ın çok büyük kullanıcı oranlarına sahip olması ve ülkede bulunan kişilerin telefon hatlarını kullanmaması.

Bugün sabah saat 9’dan beri uygulamada olan bu yasa ile birlikte kullanıcılar 2 gün boyunca Whatsapp’ı kullanamayacak.

Brezilya’da yaşanan engellemeler bununla da sınırlı değil. Eğer ülkede bulunan muhafazakarlar kongrede sayı üstünlüğünü ele geçirirse tüm interneti kapatacaklarını söylediler.

Brezilya’da yasaklardan nasiplenmiş oldu. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

sadecedestek Brezilya’da WhatsApp Kullanımına Yasak Geldi!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.