Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Google Android Marshmallow kullanım oranı yüzde 10’a ulaştı

Google Android mobil işletim sisteminin en güncel kullanım oranlarını belli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılıyor

Google Android Marshmallow kullanım oranı yüzde 10’a ulaştı
8 Haziran 2016 17:22
1.290
A+
A-

Google’ın mobil işletim sistemi ekosistemi, çok sayıda farklı versiyonun dünyanın birçok yerinde kullanımı ile başlı başına bir araştırma konusu.

En güncel yazılımların kullanım oranları ise belli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılıyor. 6 Haziran 2016 tarihli en yeni istatistikler, Google tarafından yayınlandı ve bir detay dikkat çekti.

Android Marhsmallow kullanım oranı 1 yıla yakın süredir çeşitli cihazlara yer almakta olan işletim sistemi temel versiyonunun ilk kez diğer işletim sistemleri arasındaki oranının yüzde 10’u geride bıraktığı görüldü.

Net oran yüzde 10,1 ve bu bir milat olarak kabul edilebilir.

Öte yandan Google işletim sistemleri arasında en yoğun şekilde kullanılan sürümün Android 4.4 KitKat olduğu görülüyor.

Söz konusu sürüm, yerini uzun süredir herhangi diğer bir Android sürümüne kaptırmıyor. Android 5.1 Lollipop sürümünün kullanım oranının yüzde 20,0 olduğu, 5.1 Lollipop’un ise yüzde 15,4’lük oran elde ettiği dikkatlerden kaçmıyor.

Android Marshmallow kullanım oranı yüzde 10’a ulaştı

Android JellyBean sürümleri ise 4.2.x için yüzde 9,4; 4.1.x için yüzde 6,8 ve 4.3 için yüzde 2,7’lik oranlarla sıralanıyorlar.

Oldukça eski Android sürümleri Gingerbread ve Froyo’nun da yüzde 2’nin altndaki oranları ile bazı kullanıcılar tarafından halen kullanımda oldukları da ilgi çekici detaylar arasında yer alıyor.

En nihayetinde ise Android KitKat, Jelly Bean ve Lollipop sürümleri ile 2015 çıkışlı Android sürümü (6.0 Marshmallow) arasındaki farkın yavaş bir şekilde kapanmakta olduğu ve oldukça fazla olduğu da gözlerden kaçmıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.